Trainer en coach

Coaching

Individuen, bedrijven, profit- en non-profitorganisaties, scholen en overheid ontdekken steeds vaker de mogelijkheden en voordelen van professionele coaching. Onderzoek heeft uitgewezen dat het de meest effectieve interventie is bij gedragsverandering en groei van individuen en teams. 

Tijdens mijn loopbaan in de accountancy boeide het me om te werken met mensen die verder willen in hun functie, in projecten, in hun teams en in persoonlijke ontwikkeling. Accountantskantoren zijn corporate organisaties die wereldwijd opereren. Het accountantsvak is boeiend, maar zwaar en geeft veel verantwoordelijkheden. Dat (jonge) professionals ondersteuning willen in hun ontwikkeling en verandering binnen deze kaders is daarom een logisch gevolg. Het heeft mij ertoe gebracht trainingen te volgen op het gebied van coaching en een gecertificeerde opleiding te doen, genaamd Coaching in the Corporate Context aan de Coachingschool Amsterdam. In april 2018 heb ik het  International Coach Federation (ICF,) level 1 certificaat behaald. ICF stelt hoge eisen aan theorie, ethiek en kwaliteit. Mijn kernwaarden waar vanuit ik leef sluiten hier op aan. Met de hoogste zorgvuldigheid, discretie en kracht bied ik een veilige omgeving om in te kunnen groeien.

Veel bedrijven kiezen voor coaching om de individuele kwaliteiten en de team performance te verbeteren, gevolgd door het vergroten van het carrière perspectief en het verbeteren van de management strategieën. Maar ook ondernemers of managers hebben weleens de behoefte om over knelpunten gecoacht te worden.  

Training

Tijdens mijn loopbaan heb ik het enorm boeiend gevonden om trainingen te verzorgen aan collega’s en klanten. Ik geef trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en in mijn deskundigheidsgebieden. Enkele opdrachtgevers in dit kader zijn: 

  • Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU)
    Geven van trainingen op het gebied van financiën en jaarrekeningen (2019).
  • Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)
    Geven van trainingen op het gebied van frauderisicofactoren (2019).