Opleiding

In 1987 heb ik mijn VWO-diploma aan de Gemeentelijke Scholengemeenschap (GSG) in Emmen behaald. Daarna heb ik aan de Hogere Hotelschool, ofwel de Hotel Management School Leeuwarden, in 1991 mijn bachelor of hotel administration (bha) behaald. 

Tijdens mijn laatste jaar, toen ik stage liep bij de Hanos in Apeldoorn op de inkoop- en wijnafdeling, heb ik de Wijnacademie gevolgd. 

De dienstverlening, tezamen met de economische vakken in de hotelopleiding stimuleerden mij tot het vak van accountant en het volgen van de accountantsopleiding aan Nivra Universiteit Nyenrode. In 1999 behaalde ik mijn doctoraal examen Information Management (drs) en de titel Registeraccountant (RA). 

Een mens is nooit uitgeleerd. In de periode 1991-2018 heb ik verschillende interne trainingen gevolgd en gegeven in de accountancy op het gebied van vaktechniek, sociale, commerciële en schrijfvaardigheden, coaching, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf 1999 is daar de Permanente Educatie (PE) voor de beroepsgroep van RA’s bijgekomen. In 2000 heb ik een certificaat doceervaardigheden behaald. 

In 2019 heb ik de commissarissen-cyclus op Nyenrode gevolgd en het certificaat behaald.